8 appartementen Boxmeer

projectomschrijving

Op een smalle strook grond langs de door Boxmeer slingerende Julie Postelsingel stond het ouderlijk huis van de initiatiefnemer. De achtertuin van het huis en de niet fraaie achterzijde van een supermarkt, bepaalden het beeld langs deze  belangrijke ontsluitingsweg Enerzijds bestond de behoefte om de straat als gevelwand te volgen en daarmee het zicht op de supermarkt te ontnemen, anderzijds zou een lange gevelwand te megalomaan overkomen in de omgeving die zich kenmerkt als kleinschalige dorpsbebouwing. Derhalve is er voor gekozen om het woongebouw  te geleden in drie verschillende bouwmassa’s, ieder met zijn eigen verschijningsvorm en kleur.  Hierdoor ontstaan appartementen die in principe de kwaliteit krijgen van een vrijstaande stadswoning, met uitzicht naar 4 richtingen. Ieder appartement beschikt minstens over een grote loggia of balkon die binnen de hoofdmassa blijft. Tussen de supermarkt en het woongebouw blijft een met poort afgesloten binnenhof vrij voor de hoofdtoegang en waar de bewoners hun auto overdekt kunnen parkeren. Het complex omvat in totaal 8 appartementen in drie bouwlagen

opdrachtgeverH. Verdijk
B- aannemerCVK Siebengewald
E- aannemerGiesen Bergen
W- aannemerGiesen Bergen
gebruiksoppervlak1284 m2
verblijfsgebied755 m2 over 8 appartementen

  • Sambeekseweg 19a
  • 5831 GK Boxmeer
  • info@architectvanrooij.nl
  • 0485 575888
  • 0642346516
Alle rechten voorbehouden © , van Rooij Architectuur en Bouwtechniek. Website beheer en onderhoud door LinQxx.