11 appartementen Spoorstraat Boxmeer

projectomschrijving

In 2004 brandde op deze locatie een videotheek volledig af. Sinds die tijd zijn er, voor dit immer nog braakliggende terrein, plannen gemaakt. Aanvankelijk voor commerciële ruimte met wonen erboven. Uiteindelijk heeft de veranderende woningmarkt en de ligging nabij het station er toe geleid dat we een woongebouw hebben ontworpen met 3 kleine studio’s voor studenten / expats op de begane grond, met daarboven 8 kleine appartementen. In totaal 3 bouwlagen. Op het achterterrein wordt voorzien in voldoende parkeerplaatsen en wordt bereikt via een onderdoorgang. De Spoorstraat is een drukke straat en omwille van voldoende uitzicht is de voorgevel op de begane grond terugliggend. De verdiepingen worden ontsloten middels een galerij met een vrijstaande  lifttoren met trappenhuis. Aangezien het gebruiksoppervlak van de appartementen kleiner is dan 50m2 kan volgens het Bouwbesluit worden volstaan met “franse balkons” en een gezamenlijke berging achter op het terrein. Vanwege de aansluiting op de belendende panden is een meanderende goot ontstaan, waarin ook de dakkapellen zijn opgenomen. Hierdoor ontstaat de gewenste wisselende goothoogte, die tevens de dynamiek van het gebouw aan deze drukke straat versterkt. De start van de bouw is gepland in het najaar van 2022.


  • Sambeekseweg 19a
  • 5831 GK Boxmeer
  • info@architectvanrooij.nl
  • 0485 575888
  • 0642346516
Alle rechten voorbehouden © , van Rooij Architectuur en Bouwtechniek. Website beheer en onderhoud door LinQxx.