woonhuis Duizendblad Boxmeer

  • ontwerp begane grond
  • isometrie
  • voorgevel
  • entree
  • achtergevel

Het huis bestaat in hoofdzaak uit een basement van robuust metselwerk waarop een houten vierkante kist is geplaatst. Het basement is aan de straat- en westzijde zo gesloten mogelijk en opent zich aan de tuinzijde. Hier doorheen waaiert een glazen scherm dat de woonkamer richt op de tuin. Het basement vormt hier een verhoogd terras. De hoofdtoegang wordt bereikt middels een hellingbaan van een stalen rooster. De permanente zonwering is hier eveneens in uitgevoerd.

lees meer...

Programma van wensen

  • Een gesloten voorgevel, ook vanwege de koude noordzijde en een open achtergevel. Hierbij rekening houdend met zonwering.
  • Een ruim uitzicht vanuit de woonruimte op de gehele tuin gericht naar het zuidoosten.
  • Geen belemmeringen in het uitzicht door bergingen garage etc.
  • Ruime aandacht door technische, energiebesparende middelen, en duurzame materialen.
  • Hergebruik van regenwater.
  • Optimalisering van het wooncomfort (Smarthome)
  • Indien geen zolder dan een ruime kelder als bergruimte.

De langgerekte kavel met een breedte van 32 m wordt aan 3 zijden ingesloten door bomen en struiken. We stelden ons een langgerekt bouwvolume in horizontale belijning voor, met een accent op de noordwesthoek, vanwege het uitzicht op de geplande open ruimte. De hierachter oprijzende bomen moeten het decor vormen. Omdat het programma van wensen nogal uitgebreid was werd de garage onder het huis gelegd waardoor het begane grondniveau ca 1.2 boven het maaiveld kwam. Om de horizontale lijnen te versterken is een hellend dak vermeden. Alleen een daklicht midden op het dak, is schuin vanwege het aanbrengen van zonnepanelen.

Print Friendly, PDF & Email