30 appartementen Cuijk

  • impressie a.d. Jasmijn
  • voorgevel a.d. Jasmijn
  • impressie a.d. Lavendel
  • hoek Lavendel - Marjolein
  • plattegrond begane grond
  • vluchtrappen

Het appartementsgebouw hebben we in drie delen opgedeeld. Een robuust blok aan de marjolein. Voor de lichttoetreding in de appartementen zijn langgerekte raampartijen met geïntegreerde buitenzonwering met diepe neggen uit de massa "gesneden". Een tweetal houten lijsten vormen de buitenruimten van de appartementen.

Aan de zijde van de Lavendel is er sprake van een omkeringseffect. Hier zijn de ramen verticaal in gestukadoorde schermen als erkers aangebracht De glazen schuif-vouwpanelen voor de tuinkamers vormen horizontale glasvlakken, nagenoeg vlak in het gevelvlak.

Aan de Jasmijn hebben we de appartementen in de vorm van de bestaande grachtenwoningen uitgevoerd. Hiervoor hebben we ook de rooilijn aangehouden. Ook qua bouwhoogte sluiten ze aan.

lees meer...

De centrale entree ligt als een spie tussen de voornoemde blokken in. Hiervoor wordt slechts 40 m² aan algemene ruimte ingenomen. De spievorm geeft tevens de nodige spanning tussen de bouwblokken. De centrale hal is afgedekt met een aflopend glazen dak.

Vanwege de winderige omgeving aan het water hebben we voor serres gekozen in plaats van balkons. De gebruiksmogelijkheden worden hiermee uitgebreid.

Voor het parkeren van de auto's is onder het gebouw, als een basement een parkeergarage aangelegd. Hierin is plaats voor ca 30 personenauto's en tevens alle bergingen voor de appartementen.

Locatie : Heeswijkse Kampen Cuijken
Ontwerp: 2002
Uitvoering 2003-2004
Opdrachtgever: van Campen Planontwikkeling B.V.  Zelhem
Projectarchitecten: Chris Kokke, Ebert van Rooij
Hoofdaannemer: van Campen Bouw B.V. Zelhem
Omvang: 30 huurappartementen

Print Friendly, PDF & Email