villa Messemaker Cuijk

  • ontwerpschema
  • ontwerpschets begane grond
  • impressie achtergevel
  • achtergevel
  • voorgevel
  • voorgevel
  • raamdetail
  • geveldetail

omschrijving

Het was een hele opgave om het programma van eisen binnen de bouwkavel gerealiseerd te krijgen. Daarom is een groot deel van de benodigde ruimte in het souterrain ondergebracht. Bestaande bomen moesten gehandhaafd blijven. De wens van de opdrachtgever om schijnbaar zwevende bouwvolumes is uitgedrukt in de bovenste verdieping, de woonkamer en het deels overdekte terras. Om binnen het bebouwingsvlak te blijven zijn de hoeken van het bovenste volume geknikt waardoor er een minder harde vorm ontstaat. Boven de grond is het huis uitgevoerd in wit stucwerk, onder de grond en de plint  in zwarte natuursteenbrokken. 

projectgegevens

LocatieMessemaker kavel 17 Cuijk
Ontwerp2012
Uitvoering2014
OpdrachtgeverParticulier
ProjectarchitectEbert van Rooij
HoofdaannemerRoelofs Bouwbedrijf Siebengewald
Omvang174 m² bebouwd oppervlak; 432 m² vloeroppervlak; 1250 m³ inhoud
Print Friendly, PDF & Email