mediaplein Boxmeer

  • oorspronkelijke toestand
  • mediaplein Boxmeer
  • plattegrond en gevels
  • interieur gang
  • geveldetail

Oude garageboxen van de voormalige Watermaatschappij Oost Brabant vormen een binnenplaats. Er is juist in deze tijd een groeiende behoefte aan relatief kleine werkruimten voor jonge bedrijven die elkaar kunnen versterken. De intentie was om op een voordelige manier een aantal verhuurbare eenheden te creëren met een gezamenlijke ingang en facilitaire diensten zoals een receptie, wachtruimte, keukentje, toiletten etc. De bedrijfjes moesten een relatie hebben met de ICT en mediawereld.

lees meer...

De ruimte, hoe onooglijk ook, was praktisch erg bruikbaar. De overheaddeuren zijn vervangen door puien met veel glas, met hierin de entree van een unit. Alle units zijn aan elkaar verbonden met een gang die tevens de nieuwe gevel van het binnenplein vormt. De gang is uitgevoerd in houten gelamineerde staanders met daartussen grote glasplaten. Het dak wordt gedragen door een naar buiten uitkragende balklaag die rust op een samengestelde houten ligger.

Het project is in 2003 genomineerd voor de Welstandsprijs Noord Brabant in de categorie verbouwingen.

Locatie: Spoorstraat 55 Boxmeer
Opdrachtgever: Ronnes van Ewijk Boxmeer
Hoofdaannemer Peter Cremers Boxmeer

Print Friendly, PDF & Email