levensloopbestendige woning Boxmeer

  • ontwerp achtergevel met overdekt terras
  • ontwerp voorgevel rechts
  • links: Zinnix onzichtbare binnendeurkozijnen en glasdeur rechts kastenwand in salon
  • achtergevel
  • overdekt terras
  • keuken
  • open haard in salon
  • salon

De bouw van een woning is middels een zogenaamd "postzegelplan" mogelijk gemaakt. Ondanks welstandsvrijstelling, de gevarieerde bebouwing doordat de bouwregels in de omgeving ruim zijn opgesteld, werd een kap op het huis door de gemeente verplicht gesteld. De absolute wens om een grafisch vormgegeven éénlaagse villa te realiseren, bleek onmogelijk. Toch gaf de locatie de doorslag en hebben we samen met de opdrachtgever gekeken of we de ruimte onder de kap goed konden benutten. Door een archetypische vorm voor de kap te kiezen en deze als een "huif" op de onderbouw te plaatsen, is er toch een zekere mate van abstractie bereikt. Alle woonfuncties zijn uiteraard op de begane grond gelegen met op de verdieping twee gastenkamers, de technische ruimte en een badruimte.

lees meer...

materialen

gevels: gevelstucsyteem in combinatie met antraciet stootvoegloos metselwerk in langformaat
dak: Eternit leien
betimmeringen: Rockpanel verlijmd Elzenhoutmotief
puien: antracietkleurig aluminium met structurele (triple) beglazing

bebouwd oppervlak: 283 m²
vloeroppervlak: 367 m²
totale inhoud: 990 m³
ontwerp: 2015
uitvoering 2016

Print Friendly, PDF & Email