basisschool Laurentiushof Vierlingsbeek

  • beeld vanaf het plein
  • stuatieschets
  • beeld vanaf de straat
  • klaslokaal
  • inspiratieschets in krantenartikel

Voor de uitbreiding in twee bouwlagen van de bestaande school kwam de hoek Kloosterstraat/Pastoor Jansenstraat het meest in aanmerking. Dit gedeelte was van een mindere bouwkundige kwaliteit terwijl de indeling onpraktisch was Een accent op het dorpsplein voor de kerk was ook wenselijk. Voor de nieuwbouw is gekozen voor een hoekoplossing die werkt als een scharnierpunt tussen de twee vleugels in verschillende bouwstijlen. Op de begane grond is een klaslokaal, op de verdieping de lerarenkamer en een spreekkamer. Bewust is gekozen voor afwijkende materialen en vormen zodat er een autonoom hoekblok ontstaat dat met zijn dynamische vorm reageert op het plein.

lees meer...

gevelsteen: gebakken handvormsteen, roodbruin genuanceerd
glazen bouwstenen: 200x200 mm, wit gematteerd
kozijnen begane grond: hardhout, licht okergeel als bestaande betimmeringen
kozijnen verdieping: hardhout achter de betimmering, transparant gelakt of antraciet
deuren: hardhout, blauw-antraciet als bestaand
gevelbekleding: Prodema baq Claro, hout goudgeel

locatie: Kloosterstraat Vierlingbeek
ontwerp: 2003
uitvoering: 2004
opdrachtgever: Gemeente Boxmeer
hoofdaannemer: Huybrechts Relou Son

Print Friendly, PDF & Email