klooster Boxmeer

  • voorgevel
  • voorgevel by night
  • entree
  • zicht vanuit de kloostertuin
  • leeszaal en documentatiecentrum
  • zicht vanuit het bestaande gedeelte
  • trappenhuis

Een gebouw dat door zijn eenduidigheid in vorm, rust en soberheid uitstraalt. Een rechthoekig volume, een soort van kadervorm, waarbinnen alle elementen van  het programma van eisen zijn ondergebracht. Door een overmaat te nemen ontstaan er buitenruimtes voor oa entree en noodtrappen, die, zonder deze expliciet vorm te geven, helder en logisch zijn gesitueerd.  Smalle gevelopeningen zorgen voor een ritmisch lichtspel binnen terwijl ze ook een gevoel van rust en privacy geven.
Mede vanuit bouwkundige effici├źntie is er gedacht aan prefab gevelelementen (beton) voor de smalle wandgedeelten en lichte baksteen voor de bredere geveldelen.

lees meer...

materialen met een uiterst sobere uitstraling:

beton en lichte gevelsteen voor buiten;
lichtgrijs stucwerk voor binnen;
kozijnen en omlijstingen donkergrijs en zoveel mogelijk uit het zicht.
vloeren, traptreden donkergrijs Belgische hardsteen
hekken: metallic mat geborsteld of matglas
geen glanzende materialen en geen kleurtoevoegingen.

 

ontwerp: 2015
Niet uitgevoerd

Print Friendly, PDF & Email