kantoorgebouw VTS Boxmeer

  • ontwerpschetsen met ontwerpprincipe
  • daklicht boven hal
  • RVS trap
  • glazen balustrade
  • centrale hal op de verdieping
  • centrale hal met daklicht
  • metselwerkdetail Daas Ebonywood en Oakwood
  • geveldetail met dakrand
  • centrale hal
  • noordwestzijde
  • voorgevel

Het bouwprogramma en de ruimtebeperking in de breedte heeft geleid tot een bijna vierkant kantoorgebouw. Om voldoende daglicht in het centrum van het gebouw te krijgen was het bijna van zelfsprekend om de werkruimten rondom een (overkapt) atrium te leggen. Het atrium doet dienst als ontvangsthal en zorgt tevens voor een grote transparantie binnen het gebouw.

 

lees meer...

Voor het exterieur hebben we ons laten leiden door een praktische indeling van het gebouw. Bij iedere scheidingswand tegen de buitengevel volgt een verspringing van 660 mm in de gevel. Dit wetmatige principe is over twee verdiepingen consequent doorgevoerd. Uiteindelijk heeft dit geleid tot een grote plasticiteit, als een metselwerksculptuur, met de nodige onverwachte fricties. De raampartijen, allen verschillend van maat, hebben diepe negges en zijn achter het metselwerk in de gevel geplaatst. Het grafisch effect wordt hierdoor extra versterkt.

gevels: Daas dubbelwaalformaat  Oakwood / Ebony
puien: aluminium antraciet
trappen: RVS geborsteld met hardsteen treden
wanden atrium: Chelseastone
opdrachtgever: VTS Boxmeer
ontwerp: 2008
oplevering: juli 2009
aannemer: Hofmans Wonen BV Cuijk
bebouwd oppervlak: 460 m2

inhoud: 3094 m3

Print Friendly, PDF & Email