Kantoorgebouw Marel Stork Boxmeer

  • voormalige kantoorruimte
  • voorgevel in aanbouw
  • voorgevel
  • daklicht boven entreehal
  • entreehal
  • pantrymeubel in de Marelkleuren

Door een allegaartje van kantoren te slopen is er ruimte ontstaan voor de bouw van een nieuw kantoor, behorend bij de achterliggende bedrijfsgebouwen, waarin de ontwikkeling en productie van machines en productielijnen plaatsvindt.
Het kantoor is simpel van opzet en met een eenduidig gevelbeeld. Door de noodzakelijke parkeerplaatsen is de ruimte op de begane grond beperkt. Daarom kraagt de verdieping uit, in de vorm van een houten kist. Alle voorzieningen voor een toekomstige 3e bouwlaag zijn niet alleen in het ontwerp, maar ook in de bouwconstructie meegenomen. Door een simpele bouwmethodiek en materiaaltoepassing (planken, bakstenen, staalconstructie) kon het gebouw in zeer korte tijd worden gerealiseerd.

lees meer...

locatieKleine Broekstraat 24 Boxmeer
ontwerpdecember 2010
uitvoeringjuni 2011-april 2012
opdrachtgeverMarel Townsend Further Processing
hoofdaannemerBouwbedrijf van Oijen BV Boxmeer
gebruiksoppervlakca 1900 m²

 

gevelsbaksteen Hilversums formaat stootvoegloos doorgestrekenantraciet
 open gevelbekleding Lariks blank geoliednaturel
kozijnen begane grondaluminium "stoeltjesprofiel"RAL 7012
puien verdiepingaluminium vliesgevelconstructieRAL 7012

 

 
Print Friendly, PDF & Email