Grand Café Douairière Boxmeer

  • pand na de brand in 2009
  • de bar
  • voorgevel
  • detail serre
  • voorgevel
  • plattegrond

 In 2009 brandde het vrijstaande pand waarin kamerverhuur was gevestigd af. Vanaf de tweede wereldoorlog tot 1961 deed het pand dienst als raadhuis. De nieuwe eigenaar van het pand wilde horeca op "stedelijk niveau" in dit statige pand realiseren, op een goede plek gelegen aan het nieuwe raadhuisplein. Vanwege de onzekerheid voor een terras aan de voorzijde ontstond het idee om een binnentuin aan te leggen aan de achterzijde van het pand. Het terras ligt op het zuiden en is voor een groot gedeelte van het jaar bruikbaar. De inrichting is trendy, met veel allure, hetgeen de naam De Douarière al doet vermoeden.  De buitenzijde is geheel in stijl gerestaureerd. Alleen een rank vormgegeven serre aan de voorzijde en een uitbouw aan de achterzijde zijn bijgebouwd. De toiletten zijn in de kelder gesitueerd, en zijn bereikbaar via een ruime trappartij. Boven het horecagedeelte liggen twee appartementen.

locatieSteenstraat 156 Boxmeer
ontwerp2009
uitvoering2011
opdrachtgeverparticulier
aannemerABB Bouw Sliedrecht
omvang360 m²
Print Friendly, PDF & Email