Fysiotherapie St. Anthonis

  • voormalige situatie als garagebedrijf
  • oefenzaal met daklicht
  • receptie / bar
  • zijgevel
  • voorgevel

Een oud uitgeleefd pand  waarin een autoschadeherstelbedrijf was gevestigd is omgebouwd tot een praktijk voor fysiotherapie. Gezien het onooglijke karakter en het beperkte budget hebben we het als een uitdaging gezien om de buitenschil met al zijn openingen als een vast gegeven te beschouwen, en deze te gebruiken. Voor de “facelift” van de buitengevel passeerden tal van materialen en technieken de revue. Uiteindelijk werden het duurzame Lariks latten. Hierdoor kon de bestaande gevel in stand blijven en op twee manieren worden nageïsoleerd: in en/of tegen de spouw. De slechte kozijnen zijn vervangen door lichtgrijze houten kozijnen. Als toegevoegd materiaal voor aansluitingen op de latten, afdichtingen en waterslagen is gekozen voor verzinkte staalplaat. Ook de frames voor de permanente zonwering zijn samengesteld uit latten en verzinkt staal. Ze zijn doeltreffend en versterken het ritme van de ramen. Ook de bestaande schoorsteen zorgt met een donkerblauwe  kleur en het logo in verzinkte staalplaat voor een accent in de hoogte.

lees meer...

gevelbekleding: latten 50 x 35  Lariks transparant geolied
achtergrond bij gevelbekleding:  zwarte latten en zwarte waterkerende folie
hemelwaterafvoeren: zwart achter de lattenbekleding
gevels zonder bekleding/ schoorsteen: sauswerk RAL 5005 tegen gerepareerd bestaand metselwerk.
kozijnen: Lariks halftransparant gelakt grijs (RAL 7004)
automatische entreedeur: Aluminium RAL 7004
gevelvullingen, neggekanten, waterslagen, bekleding: verzinkte staalplaat
staalconstructies buiten in het zicht: verzinkt staal naturel
  
ontwerp2009
uitvoering2010
opdrachtgeverRonald Korsten Fysiotherapie
Hoofdaannemervan den Hoogenbouw Cuijk
vloeroppervlak330 m²
Print Friendly, PDF & Email