basisschool de Peppels Boxmeer

  • ideeschets insteekverdieping
  • lokaal met trap naar insteekverdieping
  • insteekverdieping met zicht naar het klaslokaal
  • impressie binnenplein
  • binnenplein met dakkapellen

Dit knusse schooltje dat zich naadloos voegt in een rustige naoorlogse woonwijk, is in verschillende fases vanaf omstreeks 1950 gebouwd. Ondanks dat het gebruiksoppervlak volgens de normen al te ruim was kwam men toch ruimte tekort. Vooral bergruimte en ruimte om kinderen met computers te laten werken ontbrak.
We hebben in ons plan de onbegaanbare ruimte in de kap toegankelijk gemaakt. Zo heeft ieder lokaal een eigen extra werkruimte in de vorm van een insteekverdieping, wat ook de ruimtelijkheid versterkt. Boven de centrale ruimte is op dezelfde manier een grote werk- vergaderruimte ingericht. De ruimte en daglichttoetreding is middels grote dakkapellen gecreëerd. De dakkapellen zijn aan de kant van de binnenplaats aangebracht. Hierdoor verandert er vanaf de straat gezien niets, terwijl vanaf het nieuw aangelegde schoolplein de school een stuk opener lijkt.

lees meer...

Verder is de gehele school ingrijpend gerenoveerd en voorzien van nieuwe materialen en kleuren. De bestaande fijn gedetailleerde stalen ramen zijn geslaagd vervangen door fijn gedetailleerde aluminium puien. Ook is een uiterst simpel maar goed regelbaar ventilatiesysteem aangelegd. De ouders hebben een grote rol gespeeld in de afwerking.

ontwerp: 2000
uitvoering: 2002
opdrachtgever: Prot. Chr. Jenaplanschool de Peppels
hoofdaannemer: van Bommel en v.d. Horst Langeboom

Print Friendly, PDF & Email