8 appartementen Rijkevoort

  • gevel aan het Kerkveld
  • achterzijde met overdekte galerij
  • plattegrond en voorgevel
  • voorgevel

Het project concentreert zich rondom een Rijksmonument dat in gebruik was als dorpswinkel annex café en bakkerij.  Het pand bevindt zich midden in  het centrum van het dorp aan het dorpsplein vlak bij de kerk. De locatie is naar het idee van de opdrachtgeefster, Pantein Wonen, ideaal als steunpunt voor ouderen met daarbij behorende levensloopbestendige woningen voor autochtone bewoners. Door bouw van de appartementen kon het monumentale pand gerestaureerd worden. De appartementen zijn op een smalle strook aan  het "Kerkveld" gerealiseerd.

lees meer...

Vanwege de ligging binnen een zgn. molenbiotoop mocht het gebouw niet hoger worden dan 8 meter. Het 2 laagse gebouw is daarom niet afgedekt met een (korpse) kap met pannen maar met een plat dak. Hiervoor hebben we ons laten inspireren door woningen uit de 20-er jaren die met een plat dak qua maat en schaal passen in de bestaande bebouwing. Er is een duidelijke geleding in het blok aangebracht middels ambachtelijk siermetselwerk en grote overstekken. Omdat de ruimte in de diepte beperkt was hebben we  dicht aan de straat in plaats van balkons, serres aan de noordzijde aangebracht voor meer gebruikscomfort. Door de bebouwing dicht op de straat is er  met de gevel wand een intiem geheel ontstaan.

 

 

gevels a.d. galerijzijden:   lichtgrijs gekeimde baksteen                      
overige gevels: roodbruine baksteen vormbak                         
speklagen: verblendsteen rood en geel
voegen: cement met kalk                    
dakoverstekken: multiplex gebroken wit
muurafdekking: zink met ronde kraal                   
kozijnen a.d. galerijzijden: hardhout RAL 6004 (blauwgroen)
d
raaidelen:  hardhout gebroken wit
deuren: hardhout  Ral 6004
waterslagen:  Belgische hardsteen                                      
balkonhekken: geperforeerde staalplaat Ral 6004

sizer_tabel1 
locatieKerkveld Rijkevoort
ontwerp2005-2007
uitvoering2009-2010
opdrachtgeverMooiland Maasland (vh Pantein Wonen)
hoofdaannemerHoogenbouw BV Cuijk
omvang8 levensloopbestendige woningen
Print Friendly, PDF & Email