8 appartementen Boxmeer

Op een smalle strook grond langs de door Boxmeer slingerende Julie Postelsingel stond het ouderlijk huis van de initiatiefnemer. De achtertuin van het huis en de niet fraaie achterzijde van een supermarkt, bepaalden het beeld langs deze belangrijke ontsluitingsweg Enerzijds bestond de behoefte om de straat als gevelwand te volgen en daarmee het zicht op de supermarkt te ontnemen, anderzijds zou een lange gevelwand te megalomaan overkomen in de omgeving die zich kenmerkt als kleinschalige dorpsbebouwing. Derhalve is er voor gekozen om het woongebouw te geleden in drie verschillende bouwmassa’s, ieder met zijn eigen verschijningsvorm en kleur. Hierdoor ontstaan appartementen die in principe de kwaliteit krijgen van een vrijstaande stadswoning, met uitzicht naar 4 richtingen. Ieder appartement beschikt minstens over een grote loggia of balkon die binnen de hoofdmassa blijft. Tussen de supermarkt en het woongebouw blijft een met poort afgesloten binnenhof vrij voor de hoofdtoegang en waar de bewoners hun auto kunnen parkeren. Het complex omvat in totaal 8 appartementen in drie bouwlagen

  • gevelaanzichten
  • plattegrond nr 40
  • plattegrond nr 36
  • plattegrond nr 38
  • aanzicht vanuit de Julie Postelsingel
  • noordelijk bouwblok a.d. Burg. Verkuijlstraat
  • binnenhof
  • middenblok binnenhofzijde

lees verder...

materialen en kleuren

gevels blok 1                                         Engels WF 80% agaat /20% taiga
gevels blok 2 (midden)                      Engels WF Carthago Carrera
gevels blok 3                                         Engels WF Hoevesteen
voegen                                                    terugliggend donkergrijs en geborsteld
kozijnen ramen en deuren                 aluminium RAL 7016
balustrades galerij                               RVS met perfo staalplaat
overige balustrades                              RVS  met gehard glas halfmat

Print Friendly, PDF & Email